Go Back

Flensjes met bier en honing

Gang dessert, Ontbijt
Keuken europees
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Je favoriete pannenkoekenpan
  • Een spatel
  • Beslagkom
  • Garde

Ingredienten

  • 200 gram tarwebloem De Nieuwenburgt
  • 2 verse eieren De Lankerenhof
  • 150 ml Veluwse Schavuyt Veluwse Schavuyt
  • 2 eetlepels honing Imkerij 't haagje
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 snufje zout
  • 1 handje vers rood fruit
  • 1 eetlepel jam De Kolke

Instructies

Voorbereidingen

  • Plaats de pan op het vuur en verwarm hem voor.
  • Weeg alle ingrediĆ«nten af.

Instructies

  • Maak het beslag door het bloem in de beslagkom te plaatsen en de eieren er doorheen te mengen met een garde.
  • Voeg langzaam het bier toe terwijl je met de garde blijft roeren.
  • Voeg de honing en zout toe en meng deze door het beslag.
  • Smelt de boter in de pan en draai het vuur hoog.
  • Als de boter gesmolten en uitgebruisd is, voeg je het beslag toe aan de pan. Maak een draaiende beweging met de pan zodat je het beslag goed over de bodem verdeeld.
  • Draai het vuur lager en laat de pannenkoek goed bruin bakken aan de onderkant.
  • Draai de pannenkoek vervolgens om en bak hem tot hij ook aan de andere kant bruin is.
  • Terwijl de pannenkoek aan het bakken is, smeer je de jam op de bovenkant van de pannenkoek.
  • Vouw de pannenkoek vervolgens 2 keer dubbel, zodat de jam als vulling in de pannenkoek zit.
  • Plaats de pannenkoek op het bord en verspreid het verse rode fruit en wat poedersuiker over de pannenkoek. Eet smakelijk!
Trefwoord eieren, flensjes, honing, ontbijt, pannenkoek