Streekproducten bij je Thuis

Verzending al vanaf 4,95 door heel Nederland!

Ratatouille met komkommer, schapenfeta en merquez worstjes

Ratatouille is erg populair in het Zuid-Franse gebied de Provence. Het is een gezond gerecht dat bestaat uit allerlei gestoofde groenten. Wij gebruikten tomaat, komkommer en aubergine, maar moedigen je aan te experimenteren met jouw persoonlijke lievelingsgroenten. Ratatouille is heerlijk met stokbrood of polenta. Tip: de tweede dag is het vaak nog lekkerder! 

Ratatouille5 Klein
Ratatouille2 Klein

Ratatouille met komkommer, schapenfeta en merguez worstjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Een ovenschaal (of grote pan) met deksel.
  • 2 koekenpannen
  • Snijplank

Ingredienten

  • 1 bol knoflook
  • 2 rode uien
  • handje verse peterselie
  • handje verse thijm
  • 1 potje schapenfeta op olie
  • 6 tomaten
  • 1 aubergine
  • 2 komkommers
  • 4 merquez worstjes
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper

Instructies

Voorbereidingen

  • Ontdooi de merquez worstjes.
  • Plaats de ovenschaal in de buurt van het fornuis.
  • Verwarm de koekenpannen voor met wat zonnebloemolie.

Instructies

  • Snijdt de aubergine in halve plakken van 2cm.
  • Bak deze, met flink wat zout, rustig tot ze gaar zijn in 1 van je voorverwarmde koekenpannen.
  • Snijdt ondertussen de tomaten door de helft.
  • Bak ook de tomaten op de gesneden kant in je andere voorwarmde kant. Pas op met spetters!
  • Snijdt ondertussen de komkommer in blokjes van 2 bij 2 cm. Hak de knoflook fijn.
  • Als de aubergine gaar en aan beide kanten mooi gekleurd is, plaats je deze in de ovenschaal en doe je er meteen de deksel op. Dit houdt de warmte mooi in de schaal en zorgt voor wat extra garing en sappigheid.
  • Hetzelfde geldt voor de tomaten.
  • Gebruik eerste vrije pan om wat nieuwe zonnebloemolie te verwarmen.
  • Bak in die pan de helft van de knoflook en alle komkommer tot alles mooi gekleurd is.
  • Pel nu je uien en snijdt ze in kwarten.
  • Bak de uien in je andere vrije pan met opnieuw wat zonnebloem olie en de andere helft van de knoflook. Voeg een beetje zout toe.
  • Als de komkommer klaar is zout je deze even na en voeg je hem ook toe aan de ovenschaal.
  • Haal ondertussen de schapenfeta uit de olie. Voeg deze olie toe aan de pan met uien. Op deze manier gebruik je de smaak van de olie mooi voor het gerecht en stoof je de uien bijna. Als de uien mooi gaar zijn voeg je deze met de olie toe aan de ovenschaal. Vergeet niet om altijd de deksel weer terug te plaatsen om de warmte te bewaren in de schaal.
  • Gebruik je vrije pan nu om de worstjes te bakken. De makkelijkste manier is door koude olie toe te voegen aan de pan en hier de koude worstjes direct in de plaatsen. Laat de worstjes langzaam bakken terwijl je ze af en toe draait.
  • Hak de verse kruiden terwijl je je worstjes bakt.
  • Plaats de worstjes op je groenten in de ovenschaal. Verdeel de blokjes feta over het gerecht en maak het af met de verse kruiden.
  • Je kunt dit gerecht nu direct serveren of later in de oven opwarmen voor je het serveert. Eet smakelijk!
Trefwoord diner, frans, groenten, worstje
Verzenden

Door een boer bij je thuisbezorgd!

Veilig betalen

iDeal direct via je bank

Eerlijke streekproducten

Lekker eten van de boer

#supportyourlocalsVeluwe

Help jij ook mee?

© Uit Veluwe 2020

veilig betalen