Kalfslapjes in tomatensaus
Dankzij de pure tomatensaus in onze boerbox maak je jouw kalfslapjes zoals je ze nooit eerder hebt gegeten; Voorzien van een sappige, zoetzure tomatensmaak én met de perfecte nasmaak. Deze saus is speciaal voor ons gemaakt met de individuele aandacht van Bianca Bastiaans van Heerlijk uit de Streek. Hiervoor gebruikt zij de rijpe, biologische tomaten van Tuinderij Doorn in Heerde.
![Leendert](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/q_glossy,ret_img,w_287/https://uitveluwe.nl/wp-content/uploads/2020/05/leendert.png)
De Echoput
Van het boerenland
Bianca groeide op aan de IJssel ten noorden van de Veluwe en is dol op haar streek en het boerenleven. Dit zie je terug in het logo op het etiket van de tomatensaus. Daarop staat Bianca’s familiehuis afgebeeld. Na haar opa en oma en voorgaande generaties woont zij hier nu samen met haar man en daar is ze trots op! Vanuit haar verbondenheid met haar omgeving, maakt ze kleinschalig, authentieke streekproducten met lokale grondstoffen. De herkomst wordt altijd duidelijk vermeld. Saus van Heerdense tomaten, moet van Bianca ook echt van tomaten uit Heerde zijn; Van een eerlijk boerenbedrijf; Zonder toegevoegde geur-, kleur-, en smaakstoffen.
Schone tomaten
De tomaten in deze saus komen van Wim en Korrie Doorn, uit kassen waar ook komkommers, paprika’s, pepers en aubergines groeien. Allemaal “schone groenten”, omdat er in dit familiebedrijf milieubewust wordt geteeld. De planten worden beschermd met natuurlijke, biologische middelen en de elektriciteit komt van een warmte-krachtkoppeling. De warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren, maar wordt gebruikt voor de verwarming van de kassen. Na zuivering wordt de CO2 benut voor de groei van de planten. Als de tomaten op hun rijpst zijn worden ze geplukt en vind je ze in onze boerbox. Lekker los of in de saus van Bianca.
Boeren & Streekproducenten
Kalfslapjes in tomatensaus
Benodigdheden
- Olijfolie
Ingredienten
- 500 gr kalfslapjes EcoFields
- 1 bakje tomatensaus Heerlijk uit de Streek
- 500 gr groene asperges Oude Ronde
- maizena
- pasta Lankerenhof
Instructies
Voorbereiding
- Snijd de kalfslapjes in kleine plakjes (12), bestrooi met peper en zout en haal door de maizena.
Bereiding
- Kook asperges en de pasta in 6/7 minuten. Giet beiden af en houd warm.
- Laat een koekenpan heet worden en bak de kalfslapjes aan beide kanten vlot bruin.
- Draai het vuur laag en voeg de tomatensaus toe. Laat samen 2 minuutjes pruttelen en serveer met de pasta en asperges.
- Voeg eventueel verse kruiden toe aan de saus (bijvoorbeeld basilicum) en wat pesto aan de pasta.
Door een boer bij je thuisbezorgd!
iDeal direct via je bank
Lekker eten van de boer
Help jij ook mee?