Streekproducten bij je Thuis

Verzending al vanaf 4,95 door heel Nederland!

Ouwendorperhoeve

Ouwendorperweg 27, 3886 MR Garderen

Op de Ouwendorperhoeve zetten Nelleke en Adriaan zich in voor een mooie, gezonde en doelgerichte toekomst voor hun cultureel erfgoed: het Friese Melkschaap. Het is een prachtige, ietwat verscholen vallei – nabij een historisch doodijsgat – in Garderen waar de oude rassen rondlopen. Friese Melkschapen, Bonte Bentheimers (varkens) en Lakenvelder runderen. Ook loopt er een stokoude waak-ezel* rond: een ‘erfstuk’ van Nellekes vader. Naast het runnen van hun boerderij, verkoopt Nelleke lokale producten in de boerderijwinkel en bieden ze educatiepakketten aan!

Nelleke en Adriaan zijn van huis uit niet opgegroeid als boer, maar studeerden allebei diergeneeskunde in Utrecht. Ze fantaseerden tijdens lange wandeltochten al langer over de mogelijkheden van een kleine boerderij – en zo geschiedde! Ze begonnen kleinschalig, met tien Friese schapen. Fan van deze dieren waren ze al: Adriaan werkte ooit in Engeland met lammeren en schapen, en Nelleke zat vroeger thuis altijd tussen de schapen. Daarnaast kwam Adriaan uit een échte kaasfamilie. Op je eigen land schapenkaas produceren? Ja, graag! 

Oké, kaas alleen is niet de prioriteit. Nelleke en Adriaan vinden het belangrijk om de biodiversiteit te bewaren, en zetten zich in voor het behoud van zeldzame huisdierrassen die aan het uitsterven zijn. Met hun dieren proberen ze belangrijke genetische eigenschappen in stand te houden – een soort levend erfgoed, dus. Op hun boerderij werken ze biodynamisch samen met akkerbouwers en veehouders in de omgeving, zodat al deze boerderijen in balans zijn en lokaal kunnen produceren. Iedereen helpt mee om de Veluwse grond vruchtbaar te houden. Denk je aan een boerderij met oog voor de natuurlijke omgeving, dan denk je aan de Ouwendorperhoeve: hier kies je voor ambachtelijke schapenkaas, yoghurt, kwark, en lams-, varkens- en rundvlees dat gemaakt is in evenwicht met de streek.

*Een ezel als waakdier? Jazeker! Het balken (geluid) van een ezel valt namelijk op kilometers afstand te horen. Mocht er iets ongewoons gebeuren, dan slaat dit dier altijd alarm.

Img 4508
Img 4519
Dsc04878 2
Img 4433
Dsc04912 2
Img 4443
Img 4448
Img 4486
Img 4505
Verzenden

Door een boer bij je thuisbezorgd!

Veilig betalen

iDeal direct via je bank

Eerlijke streekproducten

Lekker eten van de boer

#supportyourlocalsVeluwe

Help jij ook mee?

© Uit Veluwe 2020

veilig betalen