Streekproducten bij je Thuis

Verzending al vanaf 4,95 door heel Nederland!

De Lankerenhof

Lankerenseweg 18, 3781 NB Voorthuizen

De Lankerenhof is het biologisch legpluimveebedrijf van Chris en Marjanne, met ruimte voor 6.000 opfokhennen, 12.000 leghennen en 1000 haantjes. Een heleboel kippen met een heleboel verschillende persoonlijkheden! Sommige avonturiers rennen zodra de luiken open gaan gelijk naar het uiterste eind van het erf, anderen blijven liever in en rondom de stal scharrelen (en kletsen). Bij De Lankerenhof mogen de kippen zelf kiezen. Samen genieten ze van natuurlijk daglicht, scharrelen ze onder bomen en bosjes en nemen ze soms een zandbad. Daarnaast wordt er in samenwerking met een lokale imker natuurlijke honing en nougat gemaakt via bijen die rond De Lankerenhof vliegen!

Chris wilde altijd al boer worden en koos in 1999 voor een biologisch pad. Er werd gezorgd voor beplanting en beschutting zodat de kippen zich goed thuis zouden voelen. Sinds 2012 zijn de eieren van De Lankerenhof Erkend Streekproduct. Chris en Marjanne zijn hard op weg om hun boerderij 100% op lokale productie in te zetten. Het is een uitdaging, maar eentje waar ze de stukjes graag van in elkaar puzzelen. “Importeren is niet logisch,” zegt Chris. “Alles wat hier geproduceerd kan worden, moet ook hier gegeten worden.” 

Om zoveel mogelijk lokaal en circulair te produceren, experimenteert De Lankerenhof met het houden van verschillende kippenrassen. Sommige zijn namelijk extra geschikt voor een dubbele rol: die van leg- én vleeskip. Dat experimenteren kost tijd, maar Chris en Marjanne vinden het belangrijk om naar een nieuw duurzamer systeem toe te werken. De eieren en het vlees dat je bij De Lankerenhof koopt, komen dus echt van een boerderij die lokaal en zonder bestrijdingsmiddelen produceert. Met oog voor gezonde, natuurlijke voeding, weinig belasting voor het milieu en blije kippen.

www.lankerenhof.nl

Img 4143
Img 4078
Img 4108
Img 4094
Img 4177
Img 4261
Img 4155
Img 4225
Verzenden

Door een boer bij je thuisbezorgd!

Veilig betalen

iDeal direct via je bank

Eerlijke streekproducten

Lekker eten van de boer

#supportyourlocalsVeluwe

Help jij ook mee?

© Uit Veluwe 2020

veilig betalen