Streekproducten bij je Thuis

Verzending al vanaf 4,95 door heel Nederland!

De Kolke

Klarenbeekseweg 30, 7383 EB Voorst Gem Voorst

Boerderij de Kolke is er eentje met variatie:  Albert en Corrie produceren allerlei groenten en fruitsoorten (in hun boomgaard), aardappels, cranberry’s (!), suikerbieten, granen, mais en veel vruchten voor vele smaken jam. Daarnaast verkopen ze in hun boerderijwinkel vele streekproducten, zoals zuivel, vlees, groenten, bloemen, Veluwse biertjes, compotes en meel. Ook is er in de kas ruimte gemaakt voor een heuse minigolfbaan, en kun je op de Kolke komen kamperen. Op het weelderige land sta je dan met je camper lekker rustig naast de aardappelvelden. 

Albert en Corrie wonen sinds 1987 op De Kolke en kiezen er bewust voor om soms te experimenteren met vraag en aanbod. Als je begint met anjers, maar die een vervolgens uit de mode raken, leg je toch gewoon een minigolfbaan aan? Zo sprongen Corrie en Albert ook op de kans om cranberry’s te gaan verbouwen – een nieuw product dat buiten de Waddeneilanden niet grootschalig wordt geteeld. Risico’s nemen bleek een succes – en een leuke, dagelijkse uitdaging in het boerenleven. De cranberry’s worden op een zo biologisch mogelijke manier verbouwd en zorgen voor lekkere sappen en nieuwsgierige bezoekers.

De Kolke beweegt steeds meer richting het toerisme, en Corrie verkoopt haar zelfgemaakte jam met plezier aan dagjesmensen. “Ze komen vanuit het hele land,” vertelt ze. Rabarber, aardbeien, kruisbessen, rode bessen, frambozen, bramen, rozenbottels, cranberry’s – noem een vrucht en er is een jam van! Met het verkopen van producten van andere boeren in de streek – en andersom – worden de lokale Veluwse frieten, bieten en groenten overal op de kaart gezet. Door constant mee te groeien met recente ontwikkelingen en toch elke dag buiten te zijn, blijft het boeren voor Albert spannend. Toch gaan hun twee zonen het bedrijf binnenkort overnemen. 

Een échte familieboerderij met persoonlijkheid – dat is de Kolke. 

Img 4676
Img 4668
Dsc04957
Img 4570
Dsc04989 2
Dsc04928
Img 4688
Dsc05008 2
Verzenden

Door een boer bij je thuisbezorgd!

Veilig betalen

iDeal direct via je bank

Eerlijke streekproducten

Lekker eten van de boer

#supportyourlocalsVeluwe

Help jij ook mee?

© Uit Veluwe 2020

veilig betalen