Streekproducten bij je Thuis

Verzending al vanaf 4,95 door heel Nederland!

Ontdek Veluwe Rugzak: Sociaal initiatief biedt Veluwse vakantiebeleving

Met het Ontdek Veluwe Rugzakje geniet je vanaf deze week van een dagje uit op de Veluwe!

Het ontdekpakket is een co-creatie van Uit Veluwe en Go Veluwe waarmee twee Veluwse initiatieven elkaar in de coronacrisis gevonden en versterkt hebben.

Het rugzakje is gevuld met Erkend Veluwse Streekproducten van Uit Veluwe, het actieve familiespel Go Veluwe Ontdekkaartjes en de bijbehorende interactieve fietsroute-app. Hiermee dagen we gezinnen uit om samen op een actieve speurtocht te gaan. Een leuk en actief dagje uit voor inwoners, bedrijven en bezoekers van de Veluwe. Interesse? Bestel via uitveluwe.nl en ontdeklokaal.nl

Vermijd drukte in vakantieperiode

De Veluwe was in 2019 het meest in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. Door de coronacrisis en reisrestricties zijn vakanties in eigen land nog populairder geworden. Veel attracties gaan geleidelijk open en kunnen op reservering slechts een beperkt aantal mensen toelaten. De overheid roept recreanten op om de bekende ‘hotspots’ te vermijden. Met het Ontdek Veluwe Rugzakje kies je een eigen moment en locatie op de Veluwe om een leuk, actief en verantwoord dagje uit te ondernemen. Zo geniet je van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft zonder de drukte op te zoeken.

Vergroten van sociale cohesie

Go Veluwe won in 2017 Prijsvraag de Veluwe met de interactieve fietsroute-app voor gezinnen dat verder doorontwikkeld is met de ontdekkaartjes. Uit Veluwe is tijdens de corona crisisontstaan om de boeren op de Veluwe te steunen met een nieuw afzetkanaal; de Boerboxen die rechtstreeks van de boer, door een boer bij mensen thuis worden bezorgd. Vier boeren met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’ zijn aangehaakt en samen is het rugzakje ontwikkeld. Dit sociale initiatief zorgt ervoor dat de boeren nieuwe afzet creëren, tegelijkertijd wordt de sociale cohesie onder inwoners bevorderd én de druk op de Veluwse recreatie gespreid.

Deelnemende Erkende Veluwse Streekproducenten
Het rugzakje is online al te bestellen en vanaf medio juni ook verkrijgbaar bij diverse VVV’s, boerderijen en landwinkels op de Veluwe. Deelnemende boeren zijn: Boerderij de Kolke uit Voorst, Imkerij ’t Haagje uit Epe, biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt uit Spankeren en Bakker Piet uit Elspeet. De groep met producenten kan nog groeien en thema-rugzakjes zijn op aanvraag mogelijk.

Verzenden

Door een boer bij je thuisbezorgd!

Veilig betalen

iDeal direct via je bank

Eerlijke streekproducten

Lekker eten van de boer

#supportyourlocalsVeluwe

Help jij ook mee?

© Uit Veluwe 2020

veilig betalen